понедељак, 21. март 2011.

Berza gramofonskih ploca CK13 br. 4

Berza vinila CK13 br. 4

subota, 26. Mart 2011. | 13:00 - 17:00 Ulaz: Slobodan

Fanatici, kolekcionari, kao i vi koji volite pucketanje gramafonske ploče,
Ponesite duplikate!
Trgujete slobodno!
Cenkajte se!
Slušajte ploče!
Vodič kroz istoriju vinila

Brazde na ploči počinju na rubu ploče i sužavaju se ka centru vinilskog diska.
Fonografske ploče se obično opisuju prema veličini u inčima ("12-inch", "10-inch", "7-inch"), prema brzini rotacije po kojoj se puštaju na gramafonu ("33⅓ r.p.m.", "45", "78"), i po dužini trajanja snimka na ploči - vremeskog kapaciteta ("Long Playing-LP"),prema preciznosti reprodukcije zvuka ili "vernosti"/ "fidelity (hi-fi ili lo-fi)", ili prema broju kanala koji su dostupni na audio snimku ("Mono", "Stereo", "Quadraphonic").
High fidelity (visoka vernost zvuka) hi-fi je termin koji se koristi od strane slušalaca na kućnim stereo sistemima, i audio entuzijasta, bolje rečeno audiofila, da opišu visoku vernost zvuka kako bi ih razlikovali od onih lošijih zapisa. Idealna hi-fi oprema ima minmalnu količinu buke i distozije snimjenog zvuka.
Hi-fi na filmu: Film o životnoj priči vlasnika prodavnice ploča "Championchip Vinyl", Robu Gordonu, po romanu britanskog pisca Nika Hornbija po nazivom "High Fidelity" je otvorio vrata "običnjacima" u svet audiofila i nesretnih ljubavi. Kada Roba ostavi dugogodišnja devojka Lora, on počinje da preispituje svoj život, dok sa prijateljima - kolegama muzičkim entuzijastima pravi najrazličitije top liste od po 5 pesama. Dane provodi u svojoj prodavnici ploča sa kolegama Dikom i Barijem, gde često kritikuju svoje mušterije zbog neobaveštenosti o muzičkim izdanjima i lošem muzičkom ukusu, a ponedak i prodaju koju ploču.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Gde možete nabaviti originalne, gramofonske ploče u Beogradu?

Yugovinyl prodavnica gramofonskih ploča u ponudi ima više od 20000 lp i singl ploča. Osim prodaje prodavnica vrši i otkup gramofonskih plo...