уторак, 19. април 2011.

Berza gramofonskih ploca CK13 br. 5



+ Sleeve Face događaj- “Be the vinyl”
Fanatici, kolekcionari, kao i vi koji volite da razgledate gramafonske ploče,
Ponesite duplikate!
Trgujete slobodno!
Slivfejsujte se!
Cenkajte se!

Sleeveface - je fenomen (foto)kolekcije na internetu gde jedna ili više osoba delovima tela nastavlja fotografiju sa omota ploče, i fotografiše se sa njom i tako pravi iluziju da je i sama/sam deo omota ploče. Slivfejs (record sleeve+face) je postao popularan fenomen na društvenim mrežama i blogovima gde ljudi postavljaju fotografije svojih sleeveface dostignuća.
Iako prvi slučajevi slivfejsovanja sežu do omota ploča kao što su "Picture This" od benda Huey Lewis and the News iz 1982. kada se i sam Hjui okušao u ovoj razbribrigi.
Pre ovoga, omot albuma Džona Hijata iz 1979. "Slug Face" je iskorišten, Džon drži omot albuma ispred svog lica dok pozira fotografu.
Termin "sleeve face" je nastao aprila 2007. kada ga je Karl Moris smislio nakon opuštene foto-sesije sa svojim prijateljima u jednom baru u Kardifu. Njegov prijatelj Džon Rostron je fotografije postavio na internet, i nastala je facbook grupa posvećena slifejsovanju, sve nakon toga je prešlo viralni feonomen. Obnovu sakupljanja ploča i popularnost fenomena pomogla je knjiga fotografija iste dvojca Moris-Ronstron pod nazivom 'Sleeveface: Be The Vinyl' iz 2008.
www.sleeveface.com
Kolekcionari ploča  iz celog sveta su učestvovali u kreiranju ove knjige šaljući fotografije autorima.
Kolekcija sleeveface dostignića raste, možete videti veliku kolekciju fotografija na internetu, a možete se i obučiti u slivfejsovanju preko linka dole:

www.sleevefaced.com
www.youtube.com/watch?v=NVt4jOasujc&feature=player_embedded
www.flickr.com/groups/sleeveface/pool/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Gde možete nabaviti originalne, gramofonske ploče u Beogradu?

Yugovinyl prodavnica gramofonskih ploča u ponudi ima više od 20000 lp i singl ploča. Osim prodaje prodavnica vrši i otkup gramofonskih plo...