уторак, 8. новембар 2011.

Ploče rariteti koštaju i 200 evra


Autor: dm 07.11.2011.
Najveći kolekcionari gramofonskih ploča iz Novog Sada, ali i iz Beograda i Niša, okupili su se u subotu na berzi vinila koja je održana u kafeu „Sonja“ Kulturno-umetničkog društva „Sonja Marinković“. Zaljubljenici u muziku s gramofona razmenjivali su duplikate, cenkali se i tragali za raritetima. Kako kažu, ploče ponovo dobijaju značaj koji i zaslužuju.
Zaljubljenici u ploče okupljaju se svake prve subote u mesecu
Zaljubljenici u ploče okupljaju se svake prve subote u mesecu

GRAMOFON - Ovo je odlična prilika da se okupimo i razmenimo ploče. Danas je ovde više od sto ljudi koji su izložili na hiljade ploča i očigledno je da vinil ponovo doživljava pravi bum. Razmenio sam nekoliko singlica. Obožavam „Led cepelin“, „Kvin“ i „Ajron mejden“ i nema para za koje bih dao te ploče - priča Slavenko Pilčević.

Berze vinila u Novom Sadu održavaju se svake prve subote u mesecu. Na ovoj jedinstvenoj pijaci ploče su se prodavale po ceni od 30 pa do 200 evra.

- Ploču grupe „Žeteoci“, koja je pravi raritet, procenjujem na oko 200 evra. Ono što nikada ne bih prodao, a za šta znam da bi svi voleli da imaju u svojoj kolekciji, jesu najstarija izdanja „Partibrejkersa“, „Discipline kičme“ i još neka koja više nigde ne mogu da se pronađu - kaže Beograđanin Zoran Mišković.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Gde možete nabaviti originalne, gramofonske ploče u Beogradu?

Yugovinyl prodavnica gramofonskih ploča u ponudi ima više od 20000 lp i singl ploča. Osim prodaje prodavnica vrši i otkup gramofonskih plo...