уторак, 20. децембар 2011.

"Poslednja mladost u Jugoslaviji"

U Muzeju "25. maj" otvorena izložba "Poslednja mladost u Jugoslaviji" o produkciji omladinske alternativne pop kulture u SFRJ 70-ih i 80-ih godina.
Izložba "Poslednja mladost u Jugoslaviji" o produkciji omladinske alternativne pop kulture u SFRJ '70-ih i '80-ih godina 20. veka, otvorena u Muzeju "25. maj".
Foto-Goranka-Matic.jpg
Foto Goranka Matić
Na izložbi su korišćeni delovi emisija iz Programskig arhiva Televizije Beograd, a pored eksponata iz zbirki Muzeja istorije Jugoslavije izložen je i materijal iz privatnih kolekcija.
Prikazana je kultura nazvana "novi talas", a fokus je na vremenu pre nego što su muzičke grupe koje predstavljaju taj pokret potpisale ugovore sa velikim izdavačkim kućama.
Izložba prikazuje poslednji talas inovacija u integralnom jugoslovenskom kulturnom prostoru, koji je spajao elitnu i popularnu kulturu i uticao na generacije poznih godina socijalizma.
Kako su autori naveli, deo izložbe iz praktičnih razloga posvećen je samo Beogradu, jer je količina neobrađene relevantne građe tolika da ni beogradska scena nije mogla biti predstavljena na odgovarajući način.
Izložba je organizovana uz podršku Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Srbije, a biće otvorena do 15. januara.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Gde možete nabaviti originalne, gramofonske ploče u Beogradu?

Yugovinyl prodavnica gramofonskih ploča u ponudi ima više od 20000 lp i singl ploča. Osim prodaje prodavnica vrši i otkup gramofonskih plo...