четвртак, 2. фебруар 2012.

NOVI LP RIBLJE ČORBE ''KONCERT ZA BRIGADIRE'' U YUGOVINYLU

Promocijom održanom u ponedeljak 30. januara u Domu omladine Beograda uz posebnu scenografiju zvanično je obeležen izlazak albuma „Koncert za brigadire“ kojim je Riblja Čorba oplemenila svoju bogatu diskografiju.
Izdanje na kome se nalaze pesme snimljene uživo na omladinskoj radnoj akciji „Đerdap 1985“ svetlost dana ugledalo je pod etiketom RTV Stara Pazova, i može se nabaviti na CD-u, a za one najvatrenije čorboljupce u ponudi je i vinilno izdanje ograničenog tiraža.
Imam slonovsko pamćenje, bio je to jako dobar koncert, na kome smo zaista svirali samo brze pesme, jer smo se osećali jako. Riblja Čorba neće i ne želi da živi od stare slave, i na današnji dan mogu da najavim novi devetnaesti studijski album Riblje Čorbe čiji će producent biti John McCoy, a izdavač će biti sigurno RTV Stara Pazova.“, istakao je Bora na promociji.
Podsećanja radi, britanski muzičar i kompozitor John McCoy producirao je tri važna Čorbina izdanja: “Mrtva priroda”, “Buvlja pijaca” i “Istina”.
Predsednik opštine Stara Pazova, a u ovom slučaju i izvršni producent celokupnog projekta Goran Jović, rekao je ovom prilikom: “Neki muzički materijali jednostavno nemaju cenu. Nemaju je zato što je u ovom slučaju presudilo prijateljstvo, i velika ljubav prema muzici. Potrudio sam se da neko svoje slobodno vreme usmerim ka tome da budem izvršni producent, zato što to našu izdavačku kuću neće ništa da košta. Riblja Čorba dvadeset godina nije izdala gramofonsku ploču i ovo je bilo pravo vreme da se to uradi. Ploča je štampana u limitiranom tiražu od hiljadu primeraka i neće biti doštampavanja. Posebno mi je drago da je izdanje 001 diskografske kuće RTV Stara Pazova, baš bend 001 u Srbiji i regiji.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Gde možete nabaviti originalne, gramofonske ploče u Beogradu?

Yugovinyl prodavnica gramofonskih ploča u ponudi ima više od 20000 lp i singl ploča. Osim prodaje prodavnica vrši i otkup gramofonskih plo...