среда, 26. октобар 2011.

BERZA GRAMOFONSKIH PLOCA U BEOGRADU


    U nedelju 30. oktobra u prostorijama kafea & kluba “Good Times @ Limundo“, ulica Dalmatinska br.72 (ugao Vladetine i Dalmatinske) u periodu od 9 do 16 sati, održaće se tradicionalna berza ploča i diskova.
   Popularna “BERZA PLOČA” ili “DISKO MARKET”  koja svoje korene vuče još iz prve polovine sedamdesetih godina (koja se održavala najpre u bioskopu “DRINA” a kasnije u SKC-u i jedno kratko vreme u “DOMU OMLADINE”) predstavlja važan kulturni dogadjaj za skoro sve ljubitelje muzike. Početkom devedesetih godina nastupio je period takozvane “PIRATERIJE” i nelegalne distribucije muzičkih izdanja na bukvalno svim nivoima kako u prodavnicama gde su se prodavale kasete i CD-i tako i na radio i TV stanicama, što je rezultiralo i  trogodišnju pauzu u periodu od 2003 do 2006. godine. U cilju održavanja tradicije (duga više od 30 godina) sredniom 2006 godine “BERZA” je ponovo pokrenuta uz veliku pomoć skupštine grada, ambasada Amerike,Engleske,Nemačke,Italije,Slovenije kao i ovdašnjih distributera originalnih CD i DVD izdanja. Članci u novinama pod nazivom “PONOVO RADI BERZA” osvežili su pamćenja ljubiteljima muzike i kolekcionarima što je rezultiralo dobru posetu posetioca iz Srbije i inostranstva. U periodu od 2009 do 2010. godine berza ploča i diskova održavala se u prostorijama kluba “KUGLAŠ” i “LIKOVNOJ AKADEMIJI”, a početkom godine preseljena je na novu adresu Dalmatinska 72, gde se svake nedelje održava.
     Ovonedeljna berza ploča i diskova u kafeu i klubu “Good Times @ Limundo“ (Dalmatinska 72) razlikovaće se od prethodnih. Pored ogromne ponude ploča i diskova (preko 20.000 naslova) predstavićemo i novi album Borisa Lajnera i Miše Hrnjaka “Viša sila“ (nekadašnji članovi originalne postave Azre) kao i reizdanja najbitnijih EX-YU albuma objavljenih za “Jugoton“ u proteklih pedeset godina (promotivne cene od 150 do 450 dinara). Specijalni gosti Bora Đorđević, Milić Vukašinović, Branimir Lokner i Vlada Janković Džet kao i mnoge poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života. Stoga vas pozivamo da ukoliko želite da prodate ili zamenite neko izdanje koje vam recimo “SAKUPLJA PRAŠINU” dodjete u nedelju u i svojim dolaskom uveličate skup.Ulaz za posetioce je besplatan.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Gde možete nabaviti originalne, gramofonske ploče u Beogradu?

Yugovinyl prodavnica gramofonskih ploča u ponudi ima više od 20000 lp i singl ploča. Osim prodaje prodavnica vrši i otkup gramofonskih plo...